Opskrift
Relaterede

Grydebrød | Verdens bedste koldhævede brød

Videoopskrift: Nem opskrift på verdens bedste grydebrød bagt i støbejernsgryde. Du har måske hørt det før, men dette brød er i sandhed verdens nemmeste brød. Og så bliver det lige så flot, som dem du køber hos emmerys. Grydebrødet er sprødt på overfladen og svampet indeni. Spis dit lune grydebrød med smør eller prøv vores hjemmelavede nutella som tilbehør.

Forberedelsestid
12 timer
Tilberedelsestid
2,75 timer
Personer
Personer
2
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • 5 g gær
  • 600 g hvedemel
  • 2 tsk salt
  • 1/2 l vand

Sådan gør du

  1. Hæld koldt vand i en skål og rør gæren ud i, indtil det er helt opløst. Rør salt i og tilsæt melet. Rør rundt indtil det hele har samlet sig, og lad dejen stå og hvile i 12 timer.
  2. Dejen skal se "skummende" og blød ud, når den har stået natten over. Hæld dejen ud på en flade dækket med mel. Fold den forsigtigt over sig selv, så du ikke ødelægger for mange af luftboblerne i dejen. Hæld lidt mel i bunden af en skål, og lad dejen hvile heri i 2 timer med et klæde over.
  3. Varm en støbejernsgryde i ovnen ved 250 grader. Mens gryden er så varm, som muligt, hældes dejen i. Sæt låget på og sæt gryden i ovnen i 35 minutter ved 250 grader. Efter de 35 minutter fjernes låget og brødet bages videre i yderligere 15 minutter.
  4. Når brødet har bagt færdigt, vender du det ud på en rist. Det er vigtigt, at det får lov til at køle af på en rist, inden du skærer i det.
search
SpinchyAalborg AkvavitLe CreusetJacobsenZwillingSummerbirdDanægGROHEPeter Larsen KaffeElectroluxBTCarte d'OrEuropcarNettoStop spild af mad
Din browser er forældet. Opdater venligst for at få siden vist korrekt