Opskrift
Relaterede

Pocheret æg med hollandaise | Vidunderlig ret til brunchbordet

Videoopskrift: Michelinkokken Jonathan Berntsen fra Restaurant Clou laver et vegetarisk bud på morgenmadsklassikeren Pocheret æg med hollandaise. Hvis du vil servere en ekstravagant brunch for dem du holder af, er pocheret æg med hollandaise et must. Den cremede konsistent fra den hjemmelavede hollandaise passer perfekt til de pocherede æg, som selvfølgelig skal være smilende. Hollandaisen er en fransk sauce, som adskiller sig fra den kendte bearnaise sauce, ved ikke at indeholde estragon. Den smager fantastisk til æggene, og især hvis du pocherer dine æg. Her får du opskriften step-by-step til den smørfarvede og velsmagende hollandaisesauce, samt tips og tricks til hvordan du får de helt perfekte pocherede æg. Det behøver ikke være svært at imponere dine venner, familie eller kæreste og de pocherede æg med hollandaise kan både serveres til hverdag eller i weekenden til den helt store brunchbuffet.

Forberedelsestid
10 min.
Tilberedelsestid
6-8 min.
Personer
Personer
4
Udskriv opskrift

Ingredienser

 • 4 æg
 • Lidt olie
 • 4 æggeblommer
 • 250 g smør
 • 2 spsk god eddike
 • Lidt citronsaft

Sådan gør du

 1. Pak ægget ind i film. Læg film hen over en skål, skær filmen til og slå ægget ud over filmen. Hæld lidt olivenolie ned til ægget, og pak det ind. Filmen SKAL holde helt tæt. Bind snor omkring eller drej filmen rundt. Der må ikke være luft i filmen, da ægget så vil flyde og blive pocheret ujævnt.
 2. Sæt i gang med Hollandaisen. Smelt smørret.
 3. I en kasserolle lægges de 4 æggeblommer, tilsæt salt og pisk den sej over svag varme.
 4. Smag æggemassen til med citronsaft og hvidvinseddike.
 5. Under konstant piskning hældes smørret i æggemassen lidt ad gangen, indtil den tykner. Når din hollandaisesauce har den rigtige konsistens tages den af varmen.
 6. Anret med hollandaisesaucen oven på æggene.
search
SpinchyAalborg AkvavitLe CreusetJacobsenZwillingSummerbirdDanægGROHEPeter Larsen KaffeElectroluxBTCarte d'OrEuropcarNettoStop spild af mad
Din browser er forældet. Opdater venligst for at få siden vist korrekt