Opskrift
Relaterede

Vaniljekranse | Nemme julekager med marcipan og mandler

Videoopskrift: Lav verdens bedste vaniljekranse med denne nemme opskrift. Pift julestemningen op med denne nemme og lækre opskrift på dejlige vaniljekranse. Den klassiske julekager stammer helt tilbage fra 1840’erne, og har lige siden været en favorit i de danske hjem, særligt i december. Morten Skærveds opskrift er både med mandler, marcipan og vanilje fra en vaniljestang, men hvis du kun lige har vaniljesukker ved hånden, er dette også en mulighed. Kagen er ikke fedtfattig, men smager til gengæld utrolig lækkert. Den indeholder godt med smør, og det kan smages, og det er derfor vigtigt, at du ikke bruger margarine, da smagen af dette nemt trænger igennem i kagen. Så frem med sprøjteposen, og lav sprøde vaniljekranse, som ikke engang Mette Blomsterberg, ville kunne gøre det. Glædelig jul og godt nytår!

Forberedelsestid
1 døgn
Tilberedelsestid
6-8 min.
Udskriv opskrift

Ingredienser

 • 75 g mandler
 • 75 g marcipan
 • ½ stang vanilje
 • 100 g sukker
 • 250 g mel
 • 1 tsk hjortetakssalt
 • 200 g smør
 • 1 æggeblomme

Sådan gør du

 1. Hæld mandlerne over med rigeligt, kogende vand, lad dem stå i vandet i ca. fem minutter, Skyl dem med koldt vand, smut dem og hak dem. Riv marcipanen groft.
 2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem med sukkeret.
 3. Bland mel med mandler, marcipan, vanilje, sukker og hjortetakssalt. Hak smør i melblandingen. Smuldr det med fingrene til blandingen er jævn.
 4. Tilsæt æggeblomme, saml dejen hurtigt og læg den på køl i minimum en time – gerne natten over.
 5. Kør den kolde dej gennem stjernehullet i kødhakkeren eller en kagesprøjte. Skær stængerne i 10-12 centimeter lange stykker og form dem til kranse på en bageplade med bagepapir.
 6. Bag 6-8 minutter ved 200 grader til vaniljekransene er gyldne. Køl af på pladen og opbevar vaniljekransene i en kagedåse, når de er helt kolde.
 7. TIP: Hvis du ikke har en kødhakker eller en kagesprøjte, så rul dejen til stænger på bordet og form dem til kranse. Jo koldere dejen er, når du sætter vaniljekransene i ovnen, jo flottere holder de formen og jo sprødere bliver de.
search
SpinchyAalborg AkvavitLe CreusetJacobsenZwillingSummerbirdDanægGROHEPeter Larsen KaffeElectroluxBTCarte d'OrEuropcarNettoStop spild af mad
Din browser er forældet. Opdater venligst for at få siden vist korrekt