Opskrift
Relaterede

Skildpadder | Fyldte chokolader med karamel- og romcreme

Videoopskrift: Alle elsker chokoladeskildpadder - og det er måske svært at tro, men den hjemmelavede version er endnu bedre en den klassiske skildpadde fra supermarkedet. Hvis du vil imponere dine gæster eller blot prøve kræfter med fyldte chokolader, så er denne opskrift på hjemmelavede skildpadder perfekt. Der er godt nok en tilsat en smule alkohol i form af rom, men hvis man gerne vil lave en børneversion, kan man skippe rommen og putte mere romessens i. Vi har alle gode barndomsminder om toms skildpadder, og måske du også har drømt om at lave dine egne? Denne skildpaddecreme er vidunderlig - både som fyld i dine chokolader og som topping til din is, mousse eller kage. Det er ikke en snack uden kalorier, men den er med garanti besværet og kulhydraterne værd!

Forberedelsestid
3 timer
Tilberedelsestid
1 time
Udskriv opskrift

Ingredienser

 • Silikone eller plastikform
 • Skildpaddefyld:
 • 1 ds kondenseret mælk
 • 1 spsk rom
 • 1 spsk romessens
 • Tempereret chokolade:
 • 400 g mørk chokolade
 • Chokolade- eller sukkertermometer

Sådan gør du

 1. Start med sætte dåsen med kondenserede mælk i en gryde med kogende vand. Lad det stå og simre i 3 timer.
 2. Nu tempereres chokoladen: Start med at dele chokoladen i 2 portioner: 2/3 af chokoladen hakkes groft og puttes i en skål, mens den sidste 1/3 del hakkes fint og kommes i en anden skål.
 3. De 2/3 dele af chokoladen kommes i et vandbad på omkring 60 grader. Chokoladen varmes op til præcis 55 grader, og fjernes så fra vandbadet.
 4. Nu tilføjes den sidste 1/3 del af chokoladen lidt ad gangen. Når al chokoladen er smeltet, skal den ned og have en temperatur på 28-29 grader.
 5. Når chokoladen har fået en temperatur på 28-29 grader, sættes den tilbage i vandbadet, hvor den varmes op til 32-33 grader.
 6. Fyld formen med den tempererede chokolade, og giv den så et par slag mod bordet (så undgår du luftbobler). Vend nu formen på hovedet, så den overskydende chokolade løber fra. HUSK AT GEMME DEN OVERSKYDENDE CHOKOLADE, DA DET SKAL BRUGES TIL SKILDPADDERNES BUND. Til sidst skrabes den sidste overskydende chokolade af formen, og den sættes på køl i 10 minutter eller til chokoladen er størknet.
 7. Nu laves skildpaddefyldet: Bland den kogte kondenserede mælk med rom og romessens.
 8. Hæld skildpaddefyldet i en sprøjtepose, og fyld de afkølede chokoladeskaller. Pas på ikke at fylde dem helt op - der skal nemlig stadig være plads til et "låg" af chokolade.
 9. Nu lægges der et låg af den overskydende chokolade på skildpadderne: Sørg for, at chokoladen stadig er 32-33 grader inden det hældes på. Giv formen et par slag mod bordet, og skrap det overskydende chokolade af. Stil formen på køl, til chokoladen er stivnet (10 minutter).
 10. Nyd de fyldte skildpadder med det samme, eller gem dem på køl i på til 1 uge.
search
SpinchyAalborg AkvavitLe CreusetJacobsenZwillingSummerbirdDanægGROHEPeter Larsen KaffeElectroluxBTCarte d'OrEuropcarNettoStop spild af mad
Din browser er forældet. Opdater venligst for at få siden vist korrekt