Opskrift
Relaterede

Kaffeis | Opskrift på hjemmelavet kaffeis på ismaskine

Videoopskrift: Opskrift på nem hjemmelavet kaffeis lavet med en ismaskine. Med denne lækre opskrift får du den mest cremede kaffeis, men du kan også sagtens blande andre smage i din is for at gøre den endnu mere spændende. Prøv fx is med vanilje, marcipan, chokolade, daim - eller lige præcis den smag, du bedst kan lide. Vi er helt tossede med denne opskrift på kaffeis, for den smager skønt, og så kan du selv bestemme hvor rustik og crunchy din is skal være - du kan kværne kaffen helt præcis, som du vil have den! Når isen først er lavet, kan den holde sig i evigheder i fryseren, og så passer den perfekt som dessert i en snæver vending, når du får gæster på besøg. Prøv fx også at servere den til hjemmelavet chokoladetærte eller til de fyldige sarah bernhardt kager. Du laver den bedste hjemmelavede is ved at røre helt enkle ingredienser sammen i din ismaskine. Og ja, din hjemmelavede is bliver bare bedst, hvis du anskaffer dig en ismaskine! Hvis du laver hjemmelavet is uden en ismaskine, er det ‘lidt som at bage et brød uden en ovn’, som Nicolai Tram formulerer det. Så køb en maskine til din hjemmerørte is - vi lover dig, at du ikke vil fortryde det.

Tilberedelsestid
2 timer 15 min.
Personer
Personer
4
Udskriv opskrift

Ingredienser

 • 125 g sukker
 • 2,5 dl fløde
 • 2,5 dl mælk
 • 6 æggeblommer
 • 2 store spsk kaffe (kværnet)

Sådan gør du

 1. Først opvarmer du mælk og fløde i en kasserolle. Pas på, det ikke brænder på. Når det koger, tilsætter du kaffen. Jo længere tid kaffen varmer i mælken, jo kraftigere bliver kaffesmagen.
 2. Mens mælk og fløde varmer, pisker du æggeblommer og sukker sammen, til det tykner.
 3. Når kaffen har kogt i mælken og fløden i ca. 30 sekunder til ét minuts tid, tager du det af blusset og sier kaffen fra.
 4. Mens kaffeblandingen stadig er varm, blander du det sammen med æggesnapsen. Rør det godt sammen.
 5. Så skal du have blandingen tilbage på komfuret, så det kan få den rigtige tykkelse. Pas på, at det ikke koger på noget tidspunkt - så får du røræg med kaffesmag. Varm det op under konstant omrøring indtil massen er 84 grader. Har du ikke et termometer, kan du holde øje med, at massen tykner og begynder at ryge, så er den færdig.
 6. Så skal massen køres i ismaskinen i ca. 1 time.
 7. Når isen er kørt, skal du lægger den i fryseren i ca. 1 time, for at den får den helt rigtige konsistens.
search
SpinchyAalborg AkvavitLe CreusetJacobsenZwillingSummerbirdDanægGROHEPeter Larsen KaffeElectroluxBTCarte d'OrEuropcarNettoStop spild af mad
Din browser er forældet. Opdater venligst for at få siden vist korrekt