Opskrift
Relaterede

Hvidløgsbrød på grill | Penslet med ramsløg og olivenolie

Videoopskrift: Imponer dine gæster med en nem opskrift på de lækreste, sprøde hvidløgsbrød toppet med ramsløg og olivenolie. Hvidløgsbrød er en trofast følgesvend til enhver grillaften, men du behøver ikke køre den klassiske fryseudgave nede fra Netto. Du kan nemlig let og hurtigt lave dit eget med ramsløgs- og hvidløspasta. Så drop det frosne hvidløgsbrød og fyr op for det friske hvidløg og krydrede ramsløg, og lav din helt egen smagfulde pasta til brødet. Det er godt nok ikke hvidløgsflutes med smør, som i de traditionelle brød, men det her hvidløgsbrød er smurt med olie, der giver brødet et skønt italiensk vibe. Nogen kan ikke leve uden kød, men vi kan ikke leve uden hvidløgsbrød nu - og mon ikke du hopper med på vognen, når du har smagt denne opskrift.

Forberedelsestid
2 timer
Tilberedelsestid
10 min.
Personer
Personer
5
Udskriv opskrift

Ingredienser

 • 1/4 pk gær
 • 2 dl lunt vand
 • 1 tsk salt
 • 300 g hvedemel
 • 3 fed hvidløg
 • 10 blade ramsløg (kan udelades eller erstattes med basilikum)
 • 3 spsk olivenolie

Sådan gør du

 1. Først skal dejen laves. Opløs gæren i vandet, kom dernæst salt og hvedemel i. Ælt dejen sammen med hænderne til den har samlet sig. Læg det også ud på bordet og ælt det godt sammen i et par minutter. Læg et hviskestykke over, og lad den hæve lunt i et par timer.
 2. Nu skal du lave hvidløg-ramsløgspastaen til brødet. Kom hvidløg, ramsløg og olie i en morter, og bland det godt.
 3. Når dejen har hævet færdig, skal den deles i 5 stykker og formes til fladbrød. Smid dem herefter på grillen.
 4. Vend brødet når det er blevet let brunet på den ene side og begynder at puffe op. Smør så din hvidløgsolie på, og tag brødet af grillen. Gentag processen med alle brødene.
search
SpinchyAalborg AkvavitLe CreusetJacobsenZwillingSummerbirdDanægGROHEPeter Larsen KaffeElectroluxBTCarte d'OrEuropcarNettoStop spild af mad
Din browser er forældet. Opdater venligst for at få siden vist korrekt