Opskrift
Relaterede

Grillet ananas | Tropisk smag af rom og vanilje

Videoopskrift: Sådan griller du den perfekte ananas. En sød og sund sommerdessert, som dine gæster vil elske. Grillet ananas med en mørk sirup af brun farin, vanilje og rom. Tænd op i grillen, fyr op for den friske frugt og lad dine smagsløg tage på en tropisk rejse. Denne dessert er super nem og frisk, og når du skal servere en let sommerdessert, så tager den grillede ananas helt sikkert kegler i forhold til dine andre opskrifter. Den er nemlig lavet af gode råvarer fra bunden, og så kan den hygge sig på webergrillen, mens du får ordnet lidt vådt til ganen. Og når du allerede har haft tændt din weber til en sen sommeraften, så bliver det næsten ikke lettere at bikse ananasen sammen.

Forberedelsestid
20 min.
Tilberedelsestid
30 min.
Personer
Personer
4
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • 1 ananas
  • 5 spsk brun farin
  • 1 - 2 dl mørk rom
  • 2 vaniljestænger
  • 1 bdt frisk mynte

Sådan gør du

  1. Bland først brun farin, rom og korn fra vaniljestænger i en kasserolle. Put også vaniljestængerne med for at give smag. Det hele skal varme, indtil det koger med store bobler, og det er blevet til en tyk sirup. Hæld det i en skål og lad det køle til stuetemperatur.
  2. Nu skal ananassen flækkes på langs i kvarte. Lad toppen sidde på, så du har noget at holde ved. Fjern den hårde midte og skær nogle 'fuger' ned i ananassen, så der kommer antydninger af mundrette stykker. Det er lidt ligesom, når du snitter hasselback kartofler - pas på med, at du ikke skærer hele vejen igennem.
  3. Når ananassen er skåret, og siruppen er kølet af, skal vi have gang i grillen.
  4. Læg først ananassen på den varme grillrist, så der kommer brune striber på alle siderne. Når ananassen er blevet brunet, lægger du stykkerne med skrællen nedad. Læg dem gerne lidt væk fra kullene, så varmen ikke er lige så intens. Nu skal siruppen pensles ud over stykkerne i et generøst lag.
  5. Læg låget på grillen, og lad dem varme igennem. Tjek efter ca. 15 minutter, og pensl godt med sirup på igen. Læg låg på igen og giv dem ca. 15 min.
search
SpinchyAalborg AkvavitLe CreusetJacobsenZwillingSummerbirdDanægGROHEPeter Larsen KaffeElectroluxBTCarte d'OrEuropcarNettoStop spild af mad
Din browser er forældet. Opdater venligst for at få siden vist korrekt