Opskrift
Relaterede

Confit de canard | Confiteret andelår som smelter på tungen

Videoopskrift: Confiteret andelår er en fantastisk spise, og med få ingredienser og en lille smule kærlighed, kan du servere din helt egen version til både jul, nytår og mortens aften. Med denne opskrift på confit de canard er du sikret mørt og saftigt kød hver gang! Det er praktisk talt umuligt at gøre kødet tørt, og du behøver slet ikke bruge sous vide eller andet smart tilbehør. Det eneste du skal bruge er friske andelår, og en håndfuld lækre ingredienser. Confiterede andelår betyder faktisk, at andekødet er stegt i sit eget fedt. Det lyder måske mærkeligt, men det er altså noget af det lækreste andekød, man kan få fingrene i. Spis dit confiterede kød med tilbehør som salat, eller grill nogle grøntsager og server til. Der er ingen grundt til at købe andelår på dåse - de kan sagtens tilberedes hjemme i dit eget køkken. Det tager et par timer, men det er uden tvivl ventetiden værd!

Tilberedelsestid
8 timer
Personer
Personer
6
Udskriv opskrift

Ingredienser

 • 4 andelår
 • 2 håndfulde salt
 • 2 citroner
 • 6 fed hvidløg
 • 1 bdt frisk rosmarin
 • 1,5 l andefedt eller neutral olie

Sådan gør du

 1. Start med at soignere andelårene, ved at skære den nederste del af knoglen fra.
 2. Læg andelårene i et ildfast fad, og put frisk rosmarin, skrællen fra 2 citroner og hvidløg ovenpå. Tilsidst tilsættes salten og kødet gnides godt ind i blandingen. Stil andelårene i køleskabet og lad dem trække i minimum 4-5 timer - og gerne natten over.
 3. Vask saltlagen af andelårene og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle. Læg dem herefter på et spækbræt.
 4. Smelt andefedtet i en gryde, og tilsæt andelårene. Tænd for varmen, men sørg for, at lårene ikke koger i fedtet. Lad det simre i 3 timer.
 5. Når andelårene har stået og simret i 3 timer, steges de på en tør pande til de får en gylden overflade.
search
SpinchyAalborg AkvavitLe CreusetJacobsenZwillingSummerbirdDanægGROHEPeter Larsen KaffeElectroluxBTCarte d'OrEuropcarNettoStop spild af mad
Din browser er forældet. Opdater venligst for at få siden vist korrekt