Opskrift
Relaterede

Mayonnaise | Hjemmelavet og nemt på ingen tid

Videoopskrift: Her har du opskriften på hvordan du din mayonnaise helt selv! Det er nemt, det er sjovt, og så smager det meget bedre end den, du kan købe på tube. Den bedste mayo i verden er den, du selv laver! Derfor giver FoodTV dig her verdens nemmeste opskrift på en helt klassisk hjemmerørt mayonnaise. Brug lidt armmuller, så den ikke bliver for tynd. Rør, pisk eller stavblend den, pift den op med hvidløg eller chili og gør den til din egen – eller hold dig til opskriften og lav den klassiske. Husk, at olien skal være smagsneutral. Lige meget hvad, lover vi, at du her får opskriften på en perfekt hjemmerørt, som sikrer, at mayonnaisen ikke bliver problemet ved dit taffel.

Forberedelsestid
-
Tilberedelsestid
5 min.
Personer
Personer
4
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • 165 g æggeblomme (svarende til 1 flaske pasteuriserede æggeblommer eller 10 æggeblommer)
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk lys eddike (f.eks. hvidvinseddike)
  • 1/2 l neutral olie (rasp-,majs- eller vindruekerneolie)

Sådan gør du

  1. Start med at komme æggeblommen op i en blender sammen med salt og hvidvinseddike (du kan også bruge et elektrisk piskeris eller piske det i hånden). Det skal køre, til massen har samlet sig. Tilsæt nu olien lidt ad gangen indtil mayonnaisen får den ønskede konsistens.
  2. Smag din mayonnaise til med salt og eddike og opbevar den i køleskabet i op til 14 dage.
search
SpinchyAalborg AkvavitLe CreusetJacobsenZwillingSummerbirdDanægGROHEPeter Larsen KaffeElectroluxBTCarte d'OrEuropcarNettoStop spild af mad
Din browser er forældet. Opdater venligst for at få siden vist korrekt