Opskrift
Relaterede

Koldbrygget kaffe | Lav dit eget cold brew koffeinfix

Videoopskrift: Her er der altså ikke tale om den kolde morgenkaffe du glemte på køkkenbordet. Nej, her er der tale om et lækkert friskbrygget koffein-fix, som med garanti vil vinde dit hjerte. Til forskel fra din normale kop, har koldbrygget kaffe aldrig været i nærheden af varmt vand. Uden alt for meget udstyr kan du nemt lave en lækker hjemmelavet koldbrygget kaffe, også kaldet cold brew. Når den først har været igennem et filter, er den meget rundere og mildere i smagen, end hvad du normalt laver i din stempelkande. Selvom man skal væbne sig med tålmodighed, så lover vi, at det er ventetiden værd. God fornøjelse!

Tilberedelsestid
16 timer
Personer
Personer
2
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • Ca. 50 g hele bønner hele kaffebønner
  • 1 liter koldt vand
  • 1 stempelkande
  • Evt. 1 dl fløde

Sådan gør du

  1. Kværn de hele kaffebønner groft og hæld dem i stempelkanden. Fyld koldt vand i kanden og lad det trække i køleskabet i minimum 16 timer, før den er klar til servering.
  2. Server din koldbryggede kaffe i et glas fyldt med isterninger og med et sugerør.
  3. Tip: Hvis du fortrækker en mildere smag, kan du tilsætte 1 dl fløde i eller si din kaffe inden du hælder den på glas.
search
SpinchyAalborg AkvavitLe CreusetJacobsenZwillingSummerbirdDanægGROHEPeter Larsen KaffeElectroluxBTCarte d'OrEuropcarNettoStop spild af mad
Din browser er forældet. Opdater venligst for at få siden vist korrekt