Opskrift
Relaterede

Tempereret chokolade | Guide til perfekt smeltet chokolade

Videoopskrift: Perfekt tempereret chokolade kan kendes på den smukke blanke overflade og det famøse knæk. Det er perfekt til fyldte chokolader og med en smule øvelse, er processen let som en leg! At temperere chokolade er en kontrolleret proces, som sørger for, at chokoladen bliver sprød og blank. Det er alfa omega, at du arbejder med store portioner når du skal smelte din chokolade til perfektion. Hvilken chokolade skal du bruge til tempereringen? Mette Grønbjerg bruger 400 gram ægte mørk chokolade af god kvalitet. Det er også vigtigt at have et sukker- eller chokolade termometer, så du sikrer dig, at du rammer de rigtige temperaturer. Når først du har lært at lave tempereret chokolade, behøver du aldrig se eller spise mat chokolade igen! Måske du kan prøve dine chokoladeskills af med vores opskrift på hjemmelavede chokoladeskildpadder? God fornøjelse!

Tilberedelsestid
1 time
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • 400 g mørk chokoalde
  • Chokolade- eller sukkertermometer

Sådan gør du

  1. Start med at dele chokoladen i 2 portioner: 2/3 af chokoladen hakkes groft og puttes i en skål, mens den sidste 1/3 del hakkes fint og kommes i en anden skål.
  2. De 2/3 dele af chokoladen kommes i et vandbad på omkring 60 grader. Chokoladen varmes op til præcis 55 grader, og fjernes så fra vandbadet.
  3. Nu tilføjes den sidste 1/3 del af chokoladen lidt ad gangen. Når al chokoladen er smeltet, skal den ned og have en temperatur på 28-29 grader.
  4. Når chokoladen har fået en temperatur på 28-29 grader, sættes den tilbage i vandbadet, hvor den varmes op til 32-33 grader.
  5. Nu er den tempererede chokolade klar til at blive brugt!
search
SpinchyAalborg AkvavitLe CreusetJacobsenZwillingSummerbirdDanægGROHEPeter Larsen KaffeElectroluxBTCarte d'OrEuropcarNettoStop spild af mad
Din browser er forældet. Opdater venligst for at få siden vist korrekt