Opskrift
Relaterede

Mini fastelavnsboller | Små, søde og syndige fastelavnsboller

Videoopskrift: Nem og lækker opskrift på dejlige små fastelavnsboller med vaniljecreme. Fastelavnsboller med creme, profiteroles, cream puffs. Sødt barn har mange navne og den her lille vandbakkelse er intet mindre end en lille himmerigsmundfuld. Sprød fjerlet vandbakkelse, fyldt med den lækreste vaniljecreme, en klat syltetøj eller et stykke marcipan. Det er dig der bestemmer fyldet. Til lejligheden er vandbakkelsen klædt ud som fastelavnsbolle. Det spiller ingen profiterolle, de her mini basser kan spises når som helst og i anledningen af hvad som helst. Vandbakkelser er en simpel opbagt dej af vand, smør, mel og æg. Den hældes i sprøjtepose på pladen for det bedste resultat. Og så kan du have dit moment of zen, når du sidder som en schæfer og stirrer ind i ovnen. Er din fastelavnsbolle ikke gylden og færdig, så er det hele ødelagt. Rør en luftig creme i hånden af fløde, vanilje og flormelis. Og hvis det ikke er nok, kan du supplere fastelavns fyldet med alt det gode fra det søde køkken. Profiteroles, som fastelavns vandbakkelses bollen hedder ude i den store verden er en sofistikeret og lækker lille mundfuld. Og meget nem at spise sig helt mæt og lykkelig i.

Tilberedelsestid
30 min.
Personer
Personer
4
Udskriv opskrift

Ingredienser

 • 2 dl vand
 • 100 g smør
 • 125 g mel
 • 3 æg
 • 1 knivspids salt
 • 3 dl piskefløde
 • 2 spsk flormelis
 • 2 vaniljestænger

Sådan gør du

 1. Kog vand og smør op. Der skal være lidt salt i vandet. Pisk melet i og og tag dejen fra blusset.
 2. Lad temperaturen falde et par grader, før du pisker æggene i lidt ad gangen.
 3. Nu skal vandbakkelserne sættes på bagepapir. Sæt dem med sprøjteposer i portioner på størrelse med en 5'er.
 4. Bag dem i 15 min. ved 200 grader varmluft.
 5. Imens laver du vaniljecremen. Pisk fløde med flormelis og vanilje. Husk ikke at piske den alt for hårdt. Kom det i en sprøjtepose.
 6. Når vandbakkelserne er kølet af, skærer du dem over på midten, sprøjter med vaniljecreme, lukker dem igen og afslutter med en dut creme og lidt flormelis på toppen.
search
SpinchyAalborg AkvavitLe CreusetJacobsenZwillingSummerbirdDanægGROHEPeter Larsen KaffeElectroluxBTCarte d'OrEuropcarNettoStop spild af mad
Din browser er forældet. Opdater venligst for at få siden vist korrekt