Opskrift
Relaterede

Hjemmelavet Baked Alaska | Indbagt is med flamberet marengs

Videoopskrift: Nem opskrift på bagt alaska. Gør dig klar på at lave en sjov, smuk og innovativ isdessert med denne lækre opskrift baked Alaska. Desserten, der også er kendt under navnet “Norsk Omelet” er magisk, fordi du kan bage den i ovnen UDEN, at isen smelter! Den smager ikke kun godt. Den ser også fantastisk ud, og det er en oplevelse i sig selv, at lave den. Retten, der er varm uden på, og kold inden i, blev opfundet af fysikeren Nicholas Kurti tilbage i 1600-tallet, da det lykkedes ham at isolere is inde bag marens, uden at det smeltede. Desserten har hængt ved lige siden, og er efterhånden blevet et globalt hit. Denne opskrift er med rom, hindbæris og lagkagebund, men hvis du er til whiskey, Ben & Jerry’s og marcipanbund er dette også en mulighed. Glem alt om global opvarmning - isen smelter nemlig ikke!

Tilberedelsestid
20 min.
Personer
Personer
4
Udskriv opskrift

Ingredienser

 • 1 is (valgfri smag)
 • 150 g sukker
 • 150 g hvedemel
 • 4 æg
 • 4 æggehvider
 • 200 g sukker
 • Et skvæt cognac, rom eller whishkey til servering

Sådan gør du

 1. Pisk æg og sukker til æggesnaps. Sigt melet i og vend forsigtigt sammen til en ensartet luftig dej.
 2. Smør den ud på et bagepapir smurt med olie og drysset med sukker. Bages ved 200 grader ca. 10 min. og afkøles.
 3. Pisk æggehvider og sukker sammen til marengs.
 4. Skær kagebunden til, så den passer i størrelsen til isen, tag isen ud af dens form og stil den oven på kagebunden. Læg det i fryseren, indtil det er skalfrosset.
 5. Beklæd is og kagebunden fuldkommen med marengs, vær grundig. Bag i ovnen ved 200 grader indtil marengsen er gylden.
 6. Varm cognac, rom, whiskey eller hvad du lige har ved hånden op og stik ild til det. Hæld den brændende alkohol ud over din baked Alaska ved servering.
search
SpinchyAalborg AkvavitLe CreusetJacobsenZwillingSummerbirdDanægGROHEPeter Larsen KaffeElectroluxBTCarte d'OrEuropcarNettoStop spild af mad
Din browser er forældet. Opdater venligst for at få siden vist korrekt