Opskrift
Relaterede

Lakridskarameller | Super nemme karameller til den søde tand

Videoopskrift: Mangler du opskriften på en god karamel? Sød, sej, blød og salt er et godt sted at starte. Karameller kan være dem, man får i nakken sidste skoledag, men de kan også være den blød og cremet lækre luksus, som du selv koger derhjemme. Smør, honning og sukker får de fleste sukkergrise til at smile, så man kan se plomberne. Så tilføjer du bare kondenseret mælk og lakridspulver. Kondenseret mælk er bare mælk, som er kogt ind med sukker indtil det meste vand er fordampet. Du køber den på dåse, og rører den i den smeltede karamelmasse. Når karamellen har fundet sin form på hårde køl, skal karamelstykkerne blot skæres ud og rulles i lakridspulver, drysses med flagesalt, eller lige præcis hvad du har lyst til. Hjemmelavede lakridskarameller er en sjælden lækkerbisken, som du sagtens selv kan kaste dig ud i.

Forberedelsestid
30 min.
Tilberedelsestid
4 timer
Personer
Personer
10
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • 1 ds kondenseret mælk
  • 100 g smør
  • 30 g honning
  • 150 g sukker
  • 1-2 tsk lakridspulver
  • Lakridspulver til pynt

Sådan gør du

  1. Bland kondenseret mælk, smør, honning og sukker sammen i en gryde. Smelt det ved semi-lav varme i 3-5 min. under omrøring. Når det er smeltet skrues en smule op for blusset, og der røres i ca. 10 min., indtil massen er blevet brunet.
  2. Når karamellen er færdig tager du den af blusset, og så sier du lakridspulveret i.
  3. Hæld karamelmassen i en rugbrødsform foret med bagepapir og sæt den på køl i 4 timer.
  4. Skær den den stivnede karamel ud i mundrette stykker og vend dem i lakridspulver.
search
SpinchyAalborg AkvavitLe CreusetJacobsenZwillingSummerbirdDanægGROHEPeter Larsen KaffeElectroluxBTCarte d'OrEuropcarNettoStop spild af mad
Din browser er forældet. Opdater venligst for at få siden vist korrekt