Opskrift
Relaterede

Lagkagebunde | Nemme hjemmelavede bunde til lagkagen

Videoopskrift: Pep fødselsdagen op, ved at lave dine helt egne luftige lagkagebunde! Når noget skal fejres, er det en stolt dansk tradition at lave en lagkage. Selvom vi bruger tiden på at kæle for fløde, kagecreme, bær og pynt, så springer vi over hvor gærdet er lavest og tyr til kedelige fabriksfremstillede lagkagebunde. Nu skal det være slut! Find springformen eller bradepanden frem og brug de næste tyve minutter på at lave dine lækre luftige bunde. Tricket er luft. Derfor skal du røre ingredienserne forsigtigt sammen med en dejskraber. En god lagkagebund skal nemlig være bløde, men stadig kunne holde fyldet. Du kan lave en helt almindelig lagkage med to eller tre lag, eller du kan gå all in og tilføje mandler, marcipan eller kakao. Du bygger bare løs. Og det er så totalt på toppen, hvis bunden er bagt… fra bunden.

Tilberedelsestid
25 min.
Personer
Personer
8
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • 4 æg
  • 150 g sukker
  • 75 g hvedemel
  • 75 g kartoffelmel

Sådan gør du

  1. Æg og sukker piskes let, luftigt og hvidt. Hæld det op i en skål og vend hvede- og kartoffelmel i.
  2. Når dejen er rørt sammen skal den i form. Du kan enten vælge at bage den i én form og efterfølgende skære den i tre med en sytråd - eller du kan vælge at bage bundene i tre forme.
  3. Når dejen er ensartet fordelt i springformene bages de ved 200 grader i 10 min.
search
SpinchyAalborg AkvavitLe CreusetJacobsenZwillingSummerbirdDanægGROHEPeter Larsen KaffeElectroluxBTCarte d'OrEuropcarNettoStop spild af mad
Din browser er forældet. Opdater venligst for at få siden vist korrekt