Opskrift
Relaterede

Nem risalamande | Dansk juledessert med ris og mandler

Videoopskrift: Nem opskrift på risalamande, som laves af kold risengrød og får en ekstra luksus smag med polynesisk vanilje. Det sørme, det sandt, december! Og dig og din famille skal selvfølgelig have risalamand i dagene op til, og på juleaften. Varm og lækker juledessert med fyldt med ris, grød og vanilje! Mange tror at retten stammer fra frankrig på grund af dens franske navn, men den sande oprindelse er, at det er en dansk tradition, der stammer fra det tidlige 1900-tal. Morten Heiberg viser her en nem og enkel opskrift, som du selv kan lave derhjemme, og han har oven i købet tilført retten en hemmelig ingrediens: Polynesisk vanilje. Den polynesisk vanljestang er mere gennemtrængende og aromatisk i smagen, og det vil kunne mærkes, når grøden engang skal spises. Og husk nu, ingen risalamande uden mandelgave. Om du hælder mandlen i gryden, eller snyder lidt, og giver den til dine børn, er op til dig. Glædelig jul til dig og dine gæster.

Tilberedelsestid
60 min.
Personer
Personer
4
Udskriv opskrift

Ingredienser

 • 125 g grødris
 • 1 l sødmælk
 • 1 stang polynesisk vanilje
 • 75 g sukker
 • 1/2 l piskefløde
 • 120 g smuttede mandler

Sådan gør du

 1. Begynd med at hælde 1/2 dl vand i en gryde. Tilsæt herefter grødrisene, og lad det koge i ca. et minut.
 2. Hæld nu sødmælk i, skrab kornene ud af vaniljestangen og smid både stang og korn i blandingen.
 3. Nu skal blandingen varmes op. Mælken skal ikke bulderkoge, den skal være lidt under kogepunktet. Rør konstant i grøden og hold øje med temperaturen i hvert fald i de første 5 minutter. Tilsæt nu sukker.
 4. Grøden skal koge i ca. 45 minutter under låg. Sørg dog for med 3-4 minutters mellemrum at røre i grøden. Herefter skal den afkøles.
 5. Pisk fløden let. Fjern vaniljestængerne fra grøden, rør den lidt sammen og hæld den i en skål.
 6. Tilsæt nu flødeskum til grøden - meget forsigtigt og lidt ad gangen. Det skal vendes i.
 7. Afslutningsvist grovhakkes de smuttede mandler og vendes i. Velbekomme!
search
SpinchyAalborg AkvavitLe CreusetJacobsenZwillingSummerbirdDanægGROHEPeter Larsen KaffeElectroluxBTCarte d'OrEuropcarNettoStop spild af mad
Din browser er forældet. Opdater venligst for at få siden vist korrekt