Opskrift
Relaterede

Æblesoufflé | Luftigt fransk dessert med æble

Videoopskrift: Kongehusets tidligere kok Jesper Vollmer tryller den frygtede souffle om til en nem klassiker med skønne æbler. Navnet souffle stammer fra fransk og latin, og oversat til dansk betyder det ”underblæst”. Det lyder måske sært, men navnet refererer faktisk til æggene, som piskes op med luft, således at æggeretten bliver lige så luftig som en sky. Souffléen findes i mange forskellige udgaver og er ikke kun forbeholdt det søde køkken. Man kan både lave souffle med kartofler, broccoli og andre grøntsager. Denne souffle opskrift må dog siges at være en dessert, da det er en souffleudgave af klassisk gammeldags æblekage. Det er en lækker brøddessert. Du har måske prøvet at smage chokolade souffle, som er bedre kendt end denne udgave med æblekompot. Vi er dog sikre på, at du vil sætte pris på æblernes friskhed, som giver retten det syrlige twist som den så ofte mangler.

Forberedelsestid
15 min.
Tilberedelsestid
12 min.
Personer
Personer
4
Udskriv opskrift

Ingredienser

 • 2 dl æblekompot
 • 50 g smør
 • 50 g mel
 • 50 g sukker
 • 5 pasteuriseret æggehvider
 • 5 pasteuriseret æggeblommer
 • 2 dl mælk
 • 1 dl æblekagerasp

Sådan gør du

 1. Smelt smøret i en gryde, og tilsæt herefter melet. Rør de to ingredienser godt sammen, inden mælk og æblekompot tilsættes.
 2. Kog massen op til det begynder at tykne.
 3. Tag gryden af varmen, og lad den køle lidt af, og hæld halvdelen af sukkeret samt de pasteuriserede æggeblommer i. Lad nu massen køle yderligere.
 4. Smør souffléforme med blødt smør, og drys efterfølgende formene med æblekagerasp, så det dækker.
 5. Pisk æggehviderne stive med det resterende sukker.
 6. Når massen er kølet ned, vendes den med æggehviderne.
 7. Hæld den samlede masse op i souffléformene, og bank dem forsigtigt mod køkkenbordet - på den måde undgår du lufthuller.
 8. Fjern den overskydende masse fra toppen af formene, og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i 12 minutter.
 9. Drys de varme æblesouffléer med flormelis, og server straks!
search
SpinchyAalborg AkvavitLe CreusetJacobsenZwillingSummerbirdDanægGROHEPeter Larsen KaffeElectroluxBTCarte d'OrEuropcarNettoStop spild af mad
Din browser er forældet. Opdater venligst for at få siden vist korrekt